Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.

 

 

Personvernerklæring

 

 

 

PGM AS med organisasjonsnummer 912493725 med forretningsadresse Vestre Hurdalsveg 31, 2032 Maura tar alle nødvendige skritt for å sikre at personopplysninger om våre kunder behandles av oss på en lovlig, rettferdig og gjennomsiktig måte.

 

Når du bruker våre ulike tjenester, samler vi inn dine personlige data. Selskapet er følgelig registeransvarlig for dine personlige data og behandler det i samsvar med denne personvernpolicyen. Denne personvernpolitikken forklarer og klargjør dine rettigheter i forhold til Selskapet angående behandling av dine personopplysninger og hvordan du kan utøve disse rettighetene.

 


Selskapet er forpliktet til å beskytte dine personopplysninger, og det er viktig for selskapet å sikre at dine personopplysninger behandles på en sikker måte. Vi overholder alle gjeldende lover og regler som eksisterer for å beskytte ditt personvern. Vi bruker passende tekniske og organisatoriske tiltak med hensyn til mengden og følsomheten til personopplysninger.

 

Det er viktig at du leser og forstår disse personvernreglene før du bruker noen av selskapets tjenester.
Du bør ikke bruke noen av våre tjenester hvis du ikke godtar disse personvernreglene.

 

Noen sider på vår nettside inneholder lenker til tredjeparts nettsteder. Disse nettstedene har sine egne personvernregler, og selskapet er ikke ansvarlig for deres virksomhet eller deres retningslinjer for informasjon. Enhver bruker som sender informasjon til eller gjennom disse tredjepartswebsidene, bør derfor gjennomgå personvernreglene som er lagt ut på disse nettstedene før noen personlige data overføres til dem.

 

 

Hvilke personlige data samler vi inn, og hvor finner vi dem?


Hvis du foretar et kjøp ellers bruker våre tjenester, kan du gi informasjon til oss som anses som personopplysninger i henhold til gjeldende lov om databeskyttelse.

 

 

Personlige data som vi samler inn, kan, avhengig av sammenhengen, omfatte:
 

  • navn og kontaktinformasjon, inkludert adresse, mobilnummer og
    e-postadresse.

     

  • leverings- og faktureringsinformasjon, betalingsinformasjon og annen informasjon du oppgir i forbindelse med kjøp eller levering av et produkt eller en tjeneste.
     

  • brukernavn og passord for våre tjenester. PGM AS, eller noen av våre ansatte har ikke tilgang til dine passord.
     

  • annen informasjon som er relevant for kundeundersøkelser, reklame / markedsføring eller tilbud; og / eller
     

  • annen brukergenerert informasjon som du aktivt velger å dele gjennom våre nettsteder.


 

Vi kan hente dine personlige data fra følgende kilder:
 

  • PGM AS sine nettsteder, f.eks. når du bestiller et produkt, abonnerer på noen av våre nyhetsbrev, eller deltar i noen av våre konkurranser;
     

  • fra tredjeparter i form av konsernselskaper eller selskaper som Selskapet engasjerer seg i for å berike kundedatabasen.

 

 

 

 

Hvorfor behandler vi dine personlige opplysninger?

 

Hvis du har bestilt et produkt, har du inngått en avtale med selskapet. Som et resultat av dette behandler vi dine personopplysninger med det formål å administrere kjøpet eller bestillingen, og for å levere tjenesten eller produktet du har bestilt.

 

I tillegg til å behandle dine personlige opplysninger for å fullføre kjøpet av produkter eller tjenester, kan selskapet bruke dine personopplysninger til andre formål, basert på andre juridiske grunner, som angitt nedenfor.
 

  • Kontraktens ytelse: For håndtering og administrasjon av kjøp, leveranser av produkter, for å foreta betalinger, samt å gi deg tilgang til selskapets nettsider og tjenester (blant annet kundestøtte) som tilbys der.
     

  • Samtykke: Direkte e-markedsføring, kundeundersøkelser og kundesupport.
     

  • Overholdelse av juridisk forpliktelse: Vi lagrer fakturadokumentasjon i samsvar med gjeldende regnskapslover og forskrifter.
     

  • Legitim interesse: For å kunne levere, utføre og forbedre våre forpliktelser, produkter og tjenester, er det nødvendig for oss å behandle personopplysninger i andre tilfeller, f.eks. ved å analysere våre kunders kjøpsmønstre for å gi dem relevant informasjon og markedsføring, gi tilbud til personer, organisasjoner og bedrifter på bakgrunn av forespørsel, samt for statistiske formål

 

I tilfelle at en tjeneste vi tilbyr, krever samtykke, vil vi alltid eksplisitt be deg om å gi samtykke til dette og til behandling av dine personopplysninger i et slikt tilfelle. For eksempel vil vi be om ditt samtykke hvis du vil abonnere på selskapets eDM eller hvis du vil opprette en konto på et av selskapets nettsider.

 

Bedriftskunder kan motta salgssamtaler og kataloger. Dette gjelder ikke privatpersoner. Ta kontakt med kundesenteret dersom du ikke ønsker dette. 

 

Vi vil også be alle kunder som har gjennomført kjøp om å evaluere produktene de kjøpte, slik at andre kunder kan lese erfaringene med produktet. Disse evalueringsforespørslene kan du også reservere deg imot ved å trykke «slett meg» nederst i evalueringsmailen.


I forbindelse med ditt samtykke må du bekrefte at du har lest disse personvernreglene, og at du samtykker i behandlingen av dine personlige opplysninger som beskrevet her.

 

Tredjepartssamarbeid

Personopplysninger kan deles og behandles av PGM AS sine samarbeidspartnere. Dette er blant annet leverandører av digitale tjenester, bank, logistikk og regnskap. Etter personopplysningsloven er slike selskaper databehandlere og behandler opplysninger etter instruksjoner gitt av PGM AS i henhold til databehandleravtaler med PGM AS.

PGM AS kan i visse tilfeller, regulert av lovverk, også levere opplysninger til myndighetene.

 

 

Lagring av personopplysninger

 

Selskapet tar alle rimelige skritt for å sikre at personopplysningene dine behandles og lagres sikkert. Dine personopplysninger vil aldri bli lagret lenger enn det som er tillatt i henhold til gjeldende lov eller lengre tid enn nødvendig for å oppfylle ovennevnte formål. Dine personopplysninger behandles av oss i følgende tidsperioder.
 

  • Medlem eller kunde: Hvis du er en registrert kunde hos selskapet eller hvis du har registrert deg for noen av selskapets digitale tjenester, blir dine personopplysninger lagret til du kansellerer kundeforholdet ditt eller til du melder deg av våre tjenester, men senest seks år etter ditt siste kjøp. Dette gjelder ikke hvis vi trenger å lagre dine personlige data i lengre tid på grunn av noen av årsakene som er angitt nedenfor.
     

  • Kontraktens lengde: Personlig informasjon (navn, adresse, telefonnummer, e-post, faktura og leveringsinformasjon) som sendes til selskapet i forbindelse med bestillingen av våre produkter, er lagret så lenge det er nødvendig for at selskapets avtale med deg. Dette inkluderer blant annet oppfyllelse av leverings- eller garantiforpliktelser.
     

  • Juridisk forpliktelse: Selskapet lagrer all dokumentasjon som utgjør regnskapsinformasjon i samsvar med gjeldende regnskapslovgivning.
     

  • Samtykke: I tilfeller der vi behandler dine personopplysninger basert på ditt samtykke, lagrer vi bare dine personlige data så lenge vi fortsatt har ditt samtykke.
     

  • Direkte markedsføring: Vi kan behandle dine personlige data for direkte markedsføringsformål i så lang tid som tre år etter at kundeforholdet er avsluttet, med mindre du motsetter seg at dine personlige data blir brukt til direkte markedsføring.

 

 

Overføring av personopplysninger

 

Personopplysninger om våre kunder er en viktig del av selskapets virksomhet. Vi overfører bare personopplysninger som beskrevet nedenfor.


 

  • Forretningstransaksjoner: Hvis hele eller deler av selskapets virksomhet er solgt eller integrert med annen virksomhet, drift eller selskap, kan dine personlige opplysninger bli sendt til våre rådgivere, potensielle kjøpere og deres rådgivere, og overføres til de nye eierne av operasjon.
     

  • Juridiske forpliktelser: Vi må også dele informasjon eller data for å kunne overholde gjeldende lovgivning, regulering, juridiske prosesser eller etterkomme forespørsler fra myndighetene.


Etter GDPR reglement har alle våre brukere mulighet for å hente ut sine opplysninger for overføring til andre aktører. Vår databehandler, Multicase, tilbyr denne muligheten ved at brukeren kan hente ut sine opplysninger gjennom et PDF- eller XML-format. Dokumentene kan lastes ned på «Min side» på pgm.no, under fanen «Kontaktopplysninger».

 

Ovennevnte type overføringer kan kun utføres til selskaper innen EU eller EØS (dvs. alle EU-land og Island, Norge og Liechtenstein).

 

 

Tilbaketrekking av samtykke


Du kan når som hest trekke tilbake ditt samtykke til at vi bruker eller lagrer dine personopplysninger. Hvis du ikke ønsker å motta markedsføring og spesialtilbud fra oss, kan du trekke inn samtykket ditt ved å kontakte kundeservice eller, hvis sendt via e-post, via en lenke i den e-posten. Ved å klikke på denne lenken, vil du kunne administrere alle dine abonnementer på nyhetsbrev og annen informasjon og markedsføring sendt via e-post fra firmaet.

 


Hvis du trekker tilbake samtykket din med hensyn til bruk eller utlevering av dine personlige data til andre formål som er angitt i denne personvernreglene, kan vi ikke lenger fortsette å gi deg tilgang til våre nettsteder eller gi kundeservice eller andre tjenester tilbudt til våre brukere og tillatt i henhold til disse personvernreglene.

 

 

Dine rettigheter

 

Du har rett til å be om informasjon om hvilke personopplysninger som gjelder deg som vi behandler og hvordan de blir brukt (se kontaktinformasjon nedenfor). Du kan når som helst endre dine personlige opplysninger i kontoinnstillingene dine online, hvis du har en konto på noen av våre nettsteder, eller ved å kontakte kundeservice (kontaktinformasjon nedenfor). Du har også rett til å kreve korreksjon av feil, ufullstendig eller tvetydig personopplysninger om deg ved å kontakte kundeservice. For å beskytte personvernet ditt og dine personlige data, kan vi kreve at du identifiserer deg i forbindelse med vår hjelp.

 

I samsvar med gjeldende databeskyttelseslover har du også rett til å be om at dine personlige data slettes eller at behandlingen av dine personopplysninger er begrenset. Du har også rett til be om at dine personopplysninger overføres til deg i elektronisk format.

 

Du kan sende inn klage til Datatilsynet hvis du mener at selskapets behandling av dine personopplysninger ikke utføres i samsvar med gjeldende lover.

Enkelte personer (spesielt europeiske brukere og personer vi mottar informasjon

 

 

Dine rettigheter er:

  • Tilgangsrettigheter til data
     

  • Rett til å begrense behandling
     

  • Rett til korrigering
     

  • Rett til sletting (rett til å bli glemt)
     

  • Rett til å motsi behandling
     

  • Rett til å trekke tilbake samtykke; og
     

  • Overføringsrettigheter for data

 

 

Informasjonskapsler (Cookies )

 

Selskapet bruker informasjonskapsler (også kalt cookies) på våre nettsider. Informasjonskapsler er små biter med data som lagres på enheten du bruker tjenestene fra, slik at vi kan gjenkjenne tilbakevendende brukere. Hver informasjonskapsel utløper etter en viss tidsperiode, avhengig av hva den brukes for.
Informasjonskapselen kan ikke identifisere deg personlig, men bare nettleseren som er installert på datamaskinen din og nettleseren du bruker når du besøker nettsiden. Følgelig lagres forskjellige informasjonskapsler på forskjellige datamaskiner, hvis du bruker forskjellige datamaskiner når du besøker våre nettsteder. Informasjonskapsler bærer ikke virus og kan ikke ødelegge annen informasjon som er lagret på datamaskinen.

 

Informasjonskapsler er vanligvis kategorisert basert på opprinnelsen deres og basert på om de er lagret i nettleseren din eller ikke. Informasjonskapsler kan enten sendes til deg fra nettstedet du besøker (dvs. første-klasse informasjonskapsel) eller fra en annen organisasjon som leverer tjenester til den nåværende nettsiden, for eksempel analytikere og statistisk firma (dvs. tredjeparts informasjonskapsler).
Informasjonskapsler kan også deles inn i økt- informasjonskapsler og permanente informasjonskapsler.

En informasjonskapsel sendes til datamaskinen din slik at nettsidene kan fungere skikkelig under besøket og ikke lagres på datamaskinen, men slettes når du lukker nettleseren din. Funksjonen til en informasjonskapsel er for eksempel at den er aktivert når du går tilbake til en tidligere besøkt del av nettstedet og dermed letter navigasjonen din på nettsiden. En permanent informasjonskapsel er derimot lagret i nettleseren din, og dermed kan en nettside gjenkjenne datamaskinens IP-adresse, selv om du slår av datamaskinen eller logger deg ut mellom besøkene. Informasjonskaselen lagres i seks måneder og slettes deretter.

 

Selskapet bruker både økt-informasjonskapsler og permanente informasjonskapsler på vår nettside. Begge typer informasjonskapsler trengs hovedsakelig for funksjonaliteten til våre tjenester, for å hjelpe oss med å forbedre vår levering av produkter og tjenester, for å gi deg ekstra funksjonalitet eller for å hjelpe oss med å gi deg relevant og tilpasset annonsering / markedsføring. Videre bruker selskapet tredjeparts informasjonskapsler fra Google Analytics for å undersøke hvordan man tilpasser og utvikler informasjonen på selskapets nettside på best mulig måte.

 

 

De fleste nettlesere har en standardinnstilling som godtar bruken av informasjonskapsler. Du kan enkelt avstå fra å tillate selskapets nettsteder å lagre informasjonskapsler på datamaskinen din med en innstilling i nettleseren din, inkludert blokkering eller sletting av av informasjonskapsler lagret på datamaskinen.

Vær oppmerksom på at hvis du velger å ikke tillate informasjonskapsler, kan noen funksjoner på våre nettsteder slutte å fungere trygt og sikkert, og noen tjenester kan ikke leveres.

 

Hvordan du sletter eller endrer innstillingene for informasjonskapsler, er oppgitt i instruksjonene til webområdet ditt nettleser eller i verktøyfunksjonen som vanligvis er tilgjengelig i nettleseren.

 

 

Endringer i personvernreglene

 

Vær oppmerksom på at vilkårene i personvernreglene kan endres. Enhver ny versjon vil bli publisert på selskapets hjemmeside. Derfor bør du gjennomgå disse vilkårene regelmessig for å sikre at du er fornøyd med endringene. Ved vesentlige endringer vil vi imidlertid sende deg en epost, såfremt du har gitt oss din e-postadresse, for å gjøre deg oppmerksom på eventuelle endringer.

 

Hvis endringene gjelder behandling av personopplysninger som vi utfører basert på ditt samtykke, gir vi deg muligheten til igjen å gi samtykke til behandlingen av de nye vilkårene som presenteres.

 

 

Kontakt oss

 

Dersom du har noen spørsmål knyttet til denne personvernpolitikken, kan du kontakte kundeservice på kontaktinformasjonen gitt nedenfor.

 

PGM AS

Vestre Hurdalsveg 31

2032 Maura

Telefon: 66 81 33 00

E-post: post@pgm.no